Založ si blog

Poslankyňa Plaváková tvrdí, že zažila čosi nemysliteľné. . .

Pani poslankyňa Lucia Plaváková v krátkom videu tvrdí,že včera zažila niečo, čo si nemyslela, že niekedy zažije na parlamentnej pode.

Tu je odkaz na tú tlačovku:

Plaváková: Zažila som niečo nemysliteľné. PS chce odvolať Huliaka

Pani Plaváková tvrdí, že pán poslanec Huliak na ňu zaútočil tým najvulgárnejším sposobom. Tu nejde len o ňu, ako tvrdí, ale ona v parlamente reprezentuje desatisíce žien. Aj tie ženy, ktoré drobné vulgárne útoky zažívajú doma, v škole, či na pracovisku. Poslanec Huliak sa nielenže odmietol ospravedlniť za svoje výroky, ale ich ešte aj zopakoval priamo v pléne parlamentu. Je presvedčená, že v inej demokratickej krajine by poslanec po takýchto výrokoch sám odstúpil a vzdal mandátu. Poslanec Huliak sa to podľa nej zjavne nechystá spraviť. Avšak nie je len poslancom, v parlamente aj zastáva funkciu predsedu výboru pre podohospodárstvo a životné prostredie. Predseda výboru okrem iného plní aj reprezentatívnu funkciu a samotný prezident Pelegrini sa vyjadril, že takéto urážky nielenže neposúvajú život k lepšiemu, ale reálne robia Slovensku hanbu aj v zahraničí.

V progresívnom Slovensku sú presvedčení o tom, že po jeho výrokoch je neprijateľné, aby ďalej túto funkciu zastával. Preto podávajú návrh na jeho odvolanie z funkcie predsedu výboru. Vzhľadom aj na mnohé vyjadrenia koaličných poslancov, ktoré jej včera adresovali rozne podporné vyjadrenia či už osobne alebo verejne, či už odsuzovali tieto vyjadrenia poslanca Huliaka verí, že tento ich návrh podporia. Pretože doležité sú činy.

Toto boli slová z jej tlačovky.

A teraz Vám poslankyňa Plaváková napíšem niečo za seba: Nikdy som si nemyslela, že poslanci tak veľmi kašlú na obyčajných ľudí. Zažívám to 24 rokov a Vy ste to od júna 2024, kedy som Vám poslala dva maily, ignorovala. Rovnako to ignoroval i Váš predseda Michal Šimečka. On zašiel tak ďaleko, že on moj mail vyhodil bez prečítania. A to som ho o pomoc prosila viackrát, rovnako ako jeho otca novinára. Nepomohli mi a ignorovali ma.

Takže, keď niečo chcete hovoriť o drzosti a o tom, že v demokratickej krajine by sa to nemalo stávať, tak najprv si pozametajte pred vlastným prahom. Vy tam nie ste preto, aby ste ako rozmaznané decko sa hašterila s Andrejom Dankom, že tie nálepky na notebooku nie sú reklama. Robila ste to v pracovnej dobe, kedy ste mala riešiť problémy občanov a nie vlastné ego a to, čo chcete mať nalepené na notebooku.
Danko tvrdil, že tam máte nálepky LGBTI a firiem a že rokovací poriadok to neumožňuje, že na to upozornil aj poslancov SNS, že žiadna reklama v rokovacej miestnosti nie je dovolená.

Pokiaľ si naivne myslíte, že bežní občania riešia len takéto banality ako Vy teraz, tak to ste asi nikdy nepracovala v bežnej výrobnej firme. Tí ľudia zažívajú podstatné horšie problémy a oveľa väčšiu šikanu.

Ja som zase presvedčená, že takýto človek ako Vy, by nemal zastávať funkciu poslanca a brať plat z peňazí daňových poplatníkov. Taktiež si myslím, že poslanci Progresívneho Slovenska Vás mali zastaviť, aby ste nepokračovala v žabomyšej vojne o ničom a mali by ste riešiť skutočné problémy bežných Slovákov. Od toho tam ste platení a nie od toho, aby ste riešila, že Vy chcete mať na notebooku nálepky LGBTI. Táto skupina mi nikdy nevadila, ale vadí mi, že sa povyšujete nad bežných ľudí. Sú tie nálepky doležitejšie ako to, či majú ľudia dosť financií na elektrinu, bývanie, jedlo, či na svoje bývanie a ako funguje zdravotníctvo?

Nezastávam si poslanca Huliaka, ale to, čo predvádzate Vy je absurdita. Správate sa ako rozmaznané dievčatko, ktorému musí každý ustúpiť.

A keď ste tak šikovná právnička, ktorá rieši ľudské práva, tak prečo ste mi nepomohla, keď som Vám poslala dva maily a kvoli mne nezvolala tlačovku? Vy tam nie ste kvoli bežným ľuďom? Vy tam nie ste preto, aby polícia, prokuratúra, justícia a zdravotníctvo fungovali pre všetkých rovnako? Je to nemysliteľné a veľmi drzé z Vašej strany ignorovať bežných ľudí.

Tak prečo kvoli takýmto závažným problémom Slovenska nezvolávate tlačovku? Prečo riešite banality? Lebo tie nálepky boli skutočne banalita a aby kvoli tomu zasadal výbor? Používate zdravý rozum?

V bežnej práci by vás za takéto problémy vyhodili.

Sama ste na konci povedala, že doležité sú činy. Vaše činy hovoria o tom, že v parlamente ste omylom. Lebo riešite pseudoproblémy a podstatné problémy ignorujete.

A aby ste kvoli tomu poskytla niekoľko rozhovorov za posledné dni? Čo také doležité sa prejednáva v pozadí, keď sa zaoberáte práve týmto? Prečo nedokážete vláde, že skutočne ste aktívnou opozíciou, ktorá myslí, poukazuje a rieši skutočné problémy Slovákov?

A tento rozhovor Vašeho spolustraníka ste si všimla? Asi nie, keď to neriešite…asi nemáte čas kvoli samolepkám na notebooku…..

Jaroslav Spišiak pod paľbou otázok: Kto je zodpovedný za stovky Sátorových obetí?

Tu je incident s Andrejom Dankom, kde hovoria o samolepkách:

Incident v parlamente: Danko vykázal poslankyňu PS Plavákovú

Pani poslankyňu som oslovila s týmto celoslovenským dlhotvajúcim problémom a to ju vobec nezaujímalo:

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/10/rtvs-a-mail-poslancom-ohladom-cenzury-v-tejto-institucii/

A toto si tiež nevšimla ako bojovníčka za ľudské práva….

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/14/pan-minister-sutaj-estok-tomu-hovorite-padni-komu-padni/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/03/pan-minister-sutaj-estok-preco-niektore-kauzy-neriesite/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/16/pracovna-moralka-ministra-vnutra-sutaj-estoka

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/09/24/otvoreny-list-splnomocnenkyni-vlady-pre-rozvoj-obcianskej-spolocnosti-simony-zacharovej/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/09/26/pan-minister-matus-sutaj-estok-robite-si-z-nas-srandu-alebo-ste-neschopny-viest-ministerstvo-vnutra/

Keď som pred pár dňami uverejnila na blogu tento článok, tak som si myslela, že za pár dní si to v súkromí vysvetlia a budú pracovať ako rozumní ľudia. No nestalo sa tak….problém ešte zväčšili a pani poslankyňa poskytla niekoľko ďalších rozhovorov na túto tému. Škoda, že ju netrápia rovnako aj ostatné závažné problémy Slovákov….Alebo to chápem zle a pracovať ako poslanec znamená rozoberať banality v médiach? Ale kedy potom stíha čítať a premýšľať nad zákonmi, za ktoré hlasuje? Kedy stíha dávať návrhy zákonov?

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/09/30/poslanci-plavakova-huliak-kolikova-slovensko-nema-vacsie-problemy-ako-riesite/
Ďalšie rozhovory s touto poslankyňou za posledné dni….i na tomto vidno, ako veľmi jej záleží na bežných občanoch, keď rieši hlavne seba….

Poslankyňa PS Lucia Plaváková: Mám ochranku, dcéru som dnes neposlala do školy

23 413 zhliadnutí 30. 9. 2024
Po vulgárnych výrokoch poslanca za SNS Rudolfa Huliaka a kritike vedenia parlamentu za nálepky čelí Lucia Plaváková z PS nenávistným správam a vyhrážkam. Šesť ročnú dcéru nechala v pondelok doma. „Musím najprv vyhodnotiť celú situáciu, prejsť to s políciou, s Úradom na ochranu ústavných činiteľov. Následne sa zariadime, aby mohla chodiť opäť do školy,“ hovorí. V rozhovore s Veronikou Folentovou hovorí o tom, ako sa zmenil jej život po Huliakovom útoku, ako bude fungovať parlament, a či prehodnotí zverejňovanie fotografií a informácií o svojej dcére.

Tento nižšie uvedený rozhovor som si celý pozorne vypočula a len jedna-dve vety boli o Slovákoch (to, čo je v titulku). Inak riešila hlavne seba.

Plaváková: Kým riešime moje nálepky, každému Slovákovi chcú zobrať tisíc eur z peňaženiek

Startitup

25 tis. zhliadnutí pred 4 dňami #startitup #zzp
V tejto časti ZZP sme sa rozprávali s Luciou Plavákovou, poslankyňou za Progresívne Slovensko, ktorá v pléne parlamentu vzbudila pozornosť tým, že ju Andrej Danko vykázal z rokovacej sály kvôli nálepkám na jej notebooku. Ako vníma tento krok Andreja Danka a ako reaguje jej okolie na vulgárne osočenie od poslanca Huliaka? Aké kroky podnikne a aká je politická kultúra na Slovensku? O tom všetkom v novej časti ZZP. …

Šipoš, Huliak, Plaváková – divácke otázky | Na telo

Aréna s L. Plavákovou: Naša rodina je súdržná, partnerka ma po útoku podporila

Zuzana Matejičková: Plaváková nie je chránená zver

53 766 zhliadnutí 28. 9. 2024

Diskusia na palete s poslankyňou NR SR za Smer-SSD Zuzanou Matejičkovou. Moderátor ju v úvode predstavil ako jednu zo zástupkýň najmladšej politickej generácie v najväčšej vládnej strane. V reakcii poznamenala, že v Smere pôsobí už desať rokov a spolu s ďalšími mladými kolegami dostala príležitosť vďaka tvrdej práci. Vo funkcii poslankyne chce pomáhať Slovensku. Debata pokračovala témou o kauze spojenej s nálepkami na notebooku poslankyne Lucie Plavákovej. Podľa Matejičkovej je nešťastné, že sa stavia do roly obete, hoci celý deň provokovala a zámerne porušovala rokovací poriadok. Takto nekoná len ona, ale veľká časť parlamentnej opozície. Takisto upozornila na zarážajúcu na neodbornosť mnohých opozičných zákonodarcov. Ku konfliktu Rudofa Huliaka s Plavákovou, ktorý na jej adresu použil expresívne slovo, poznamenala, že Huliaka pozná ako džentlmena a dobrého človeka.

Na druhej strane si myslí, že spomenutý výraz nemal na pôde Národnej rady SR padnúť. Pripomenula, že príslušníkov Smeru či SNS v minulosti označovali za vrahov, na premiéra Roberta Fica spáchali atentát a dnes sa politici a médiá “zavzdušňujú” nad jedným slovíčkom. Nevie tiež o tom, že by sa Plaváková zastala vyšetrovateľky Santusovej, na ktorú muži z policajného tímu tzv. čurillovcov vulgárne útočili a dokonca jej chceli podpáliť auto. Reagovala aj na poznámku moderátora o blogu poslankyne PS Zory Jaurovej, ktorá napísala, že postihom poslankyne Plavákovej za nálepky vraj koalícia zakrýva skutočné problémy “tejto krajiny” a kým štát „krachuje”, rieši nepodstané veci, akou je podľa nej aj porušovanie rokovacieho poriadku.

Spomenula, že Jaurová je dcérou bývalého predsedu Matice slovenskej Jozefa Markuša, za ktorého pôsobenia zmizol národný poklad, na ktorý sa skladali občania Slovenska. Jaurovej odporučila, aby si na svoj notebook nalepila obrázok ukradnutého národného pokladu. Dodala, že nielen ona sa v prejavoch vyhýba názvu nášho štátu a namiesto toho hovorí o “tejto krajine”. V ďalšej časti rozhovoru hovorí o svojom postoji k sporu predsedu SNS a ministrov za Hlas-SD a jeho možný vplyv na stabilitu koalície. Spomenula tiež šafárenie bývalých vlád za, ktoré počas 3,5 roka zadlžili Slovensko sumou 20 miliárd eur. V dôsledku toho teraz vláda musí prijímať konsolidačné opatrenia, ktoré však neohrozia najchudobnejšiu vrstvu obyvateľstva.

Poslanci Plaváková, Huliak, Kolíková, Slovensko nemá väčšie „problémy“ ako riešite?

30.09.2024

Slovenskí poslanci mi pripadajú ako malé deti na pieskovisku. Riešia urážky navzájom, pritom podstatné problémy ignorujú. Napríklad bordél v zdravotníctve, nefungujúcu justíciu a spravodlivosť…. Ja som si naivne myslela, že ste v NR SR platení za podstatnejšie témy a keď si poslanca Huliaka všímajú už aj české média, tak to už na zváženie Dnes som si všimla [...]

Pán minister Matúš Šutaj-Eštok, robíte si z nás srandu ? Alebo ste neschopný viesť ministerstvo vnútra?

26.09.2024

Vážený pán minister vnútra, ako je možné, že Jaroslava Ivora, Jána Piptu, Maroša Žilinku, Daniela Lipšica, vyšetrovateľov Jána Priatku a jeho šéfa z Banskej Bystrice, pani Gecikovú, kapitánku Mariku Bačovú a prokurátorov, ktorý prípad rozkrádania VSŽ Košice v miliardách korún ututlali rieši kriminálka v Košiciach a vraj vyriešila to v roku 2012? Lenže ja som ten [...]

Otvorený list splnomocnenkyni vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Simone Zacharovej

24.09.2024

Na začiatok musím uviesť, že k napísaniu tohoto listu ma „donútil“ mail splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simony Zacharovej webu www.progresivne.com. Prejavila záujem sa s nimi osobne stretnúť a nezáväzne debatovať o situácii na Slovensku. Väčšinu článkov majú zo zahraničia a sú v anonymite. Ich mená nie sú známe, preto ich asi pani [...]

Izrael / Armáda / Ostreľovanie /

Izraelský úder zabil 15 členov Hizballáhu. Na Tel Aviv zaútočili jemenskí povstalci

03.10.2024 10:35

Útok mieril na budovu, z ktorej militantné hnutie podľa armády operovalo.

Michal Šimečka

Od Matoviča k progresívcom. Tankó si našiel nový poslanecký klub

03.10.2024 10:18, aktualizované: 10:37

Progresívne Slovensko predstavilo novú posilu svojho poslaneckého klubu.

Matúš Šutaj-Eštok / Patrik Krauspe / Martin Hrachal / Cestovné pasy /

Šutaj Eštok ukázal prípady, ktoré schvaľovali atentát na Fica. Je medzi nimi aj komik

03.10.2024 10:18

V jednom z prípadov vzniesli už aj obvinenie.

Pezinok, ŠTS, Kuciak, vražda, súd, pojednávanie, BárdyX

Fico žaluje šéfa Aktualít, žiada vysoké odškodné

03.10.2024 09:55

Žalobu, ktorá je podľa Petra Bárdyho najväčšia svojho druhu voči novinárovi v histórii Slovenska, označil za šikanóznu.