Založ si blog

Martin Šimečka, keď je Soros Váš priateľ, tak ako je to v skutočnosti s mimovládkami na Slovensku?

Novinár Martin Šimečka vo videu z roku 2017 hovorí o Georgovi Sorosovi ako o svojom priateľovi. Tvrdí v tom videu, že svojimi peniazmi pomáha budovať vo svete liberálnu demokraciu.

Zaujímalo by ma, kto a čo sú mimovládne organizácie, aby zasahovali vláde do práce?! Ako sa opovažujú mimovládne organizácie miešať do vnútorných záležitostí štátu? Kde berú tú drzosť zasahovať vláde a určovať občanom, čo si možu a nemožu myslieť, ako majú konať?

Prečo to vobec vlády Slovenska dovolili? To nikto nemá páku, možnosť toto jednanie mimovládok zastaviť? Kto dal mimovládkam takú moc? Keby aspoň pomáhali smerom k dobrému….ale ja ten posun k dobrému nevidím. Venujú sa totiž len tomu, čo chcú a iné zlo ignorujú.

Alebo toto, čo je Slovensku je len paródia na demokraciu?

Tu je odkaz na video, kde hovorí Martin Šimečka a v druhej polovici videa je rozhovor s Vladimírom Mečiarom.

Soros pomohol poraziť Mečiara- Šimečka, Smatana, Mečiar

64 284 zhlédnutí 28. 9. 2018
George Soros pomohol poraziť Vladimíra Mečiara- Martin M. Šimečka, Juraj Smatana, Vladimír Mečiar.

Martin Šimečka v tom videu hovorí, citujem:

George Soros je dá sa povedať moj priateľ, aj keď sme sa už dlho nevideli. Podľa mňa to je to človek, ktorý okrem toho že je finančný žralok, to znamená, že položil britskú libru a zarobil na tom miliardu dolárov a je to jeden z najlepších finančníkov, že využíva nestálosti finančných trhov a zarába na to obrovské peniaze.
Časť peňazí dáva na to, aby pomáhal liberálnej demokracii a ľudským právam. S tým ja do bodky súhlasím. A okrem toho, na Slovensku do veľkej miery podporoval pomoc Rómom, na ktorých sa vláda vykašľala.

Dnes dáva tie peniaze, teraz dal 18 miliard dolárov, skoro celý svoj majetok, teda veľkú časť majetku do nadácie, ktorá bude podporovať liberálnu demokraciu. Ale nielen v Európe, v Latinskej Amerike, všade na svete. V Afrike.
Ak sa ma pýtate ja to hovorím, ja ho považujem za človeka, ktorý pomáha liberálnej demokracii a súhlasím s hodnotami, ktoré on pomáha presadzovať vďaka svojim peniazom.

Na Slovensku, možno aj vďaka Sorošovým peniazom, ktorými pomáhal mimovládnym organizáciam, aby chodili po Slovensku a burcovali proti Mečiarovi. Dokonca bez jeho peňazí by sme to možno neboli dokázali.

Dokonca aj človek, ktorý nám pomohol poraziť Mečiara. A teraz si s tým robte, čo chcete.

Koniec slov Martina Šimečku.

Je tam vyjadrenie Mečiara z relácie z 30.4. 2017 k zahraničným nadáciiam. Pracovalo sa v utajenom režime, pracovalo sa veľmi zo zahraničia na tom, že si nesmieme dovoliť finančnú kontrolu týchto treťosektorých organizácii. Podľa Mečiarových slov vo videu, vraj Soros sám pri návšteve Bratislavy, keď mu odovzdávali doktorát na Univerzite Komenského povedal: Ja som investoval do politickej zmeny na Slovensku 20 milionov dolárov. Mečiar vo videu spomína tam aj Ivetu Radičovú, ktorá bola v tom čase predsedkyňa nadácie. Teda tie peniaze šli aj cez ňu. A Mečiar vo videu spomína, že na čo všetko tie peniaze šli, nevie vydokladovať , pretože nemali vstup, ani kontrolu do hospodárenia týchto organizácií. A požiadavka minima je urobiť verejným vstupovanie peňazí do verejných aktivít, napríklad
v Británii to majú: nesmie zahraničie platiť nič do volebných aktivít . Pretože potom nevieme za čie peniaze, nevieme koho si vyberáme a neviem, kto už vopred vzadu v zákulisí zradil ten politický vývoj a zradil aj celú Slovenskú republiku.

Koniec citácie slov Vladimíra Mečiara z tohoto videa.

Na videu sú zľava-Andrej Bán, Pavel Traubner, Monika Vrzgulová, Martin M. Šimečka, Patrik Dubovský. Čadca 27.11.2017.(to je prvá časť videa, kde hovorí Martin Šimečka)

Obaja páni vo videu majú sice pekné reči, ale ja nechápem, keď tak dlhé roky všetci na Slovensku „budujú“ demokraciu, prečo ešte nie je „vybudovaná“.

Alebo spravodlivosť, dodržiavanie Ústavy, právny štát a rovnaké práva pre všetkých, takže žiadna cenzúra pre nepoholdných svedkov, do toho nepatrí?

Možno nám raz Martin Šimečka ako novinár a Vladimír Mečiar ako bývalý politik mohli vysvetliť, prečo Rezešovci a tí, ktorí ich mali vyšetrovať majú imunitu? Prečo sa o tom v médiach nesmie písať, informovať. Alebo toto je tiež demokracia, že o veľkých rozkráčkach, nečinnosti polície prokuratúry u mocných a bohatých ľudí mlčia? Aj toto podporujú neziskovky a Söros alebo toto podporujú len slovenskí novinári a politici?

Alebo toto nepatrí k liberálnej demokracii a k demokracii celkom?

Áno, čítala som si na wikipedii, čo je liberálna demokracia, ale definícia je tam pre mňa dosť nejasná.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Liber%C3%A1ln%C3%AD_demokracie

Kritika liberální demokracie

Pojem liberální demokracie je těžké definovat vzhledem k míře jeho využívání v různých kontextech, zejména je problematické jeho vymezení, resp. odlišení od klasické demokracie. Není proto jasné, co přesně znamená.[1] Na začátku 21. století je stále častější užívání tohoto pojmu určitými zájmovými skupinami.[2] Kritika proto upozorňuje na uzurpování pojmu liberální demokracie v rámci politického boje, resp. jeho zneužití a naplnění obsahem, který nemá s klasickým liberalismem ani s demokracií mnoho společného.[2][3]

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/12/13/daniel-lipsic-maros-zilinka-a-problem-nezavislej-slovenskej-prokuratury/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/01/21/prokuratura-policia-politici-palko-fico-poslanci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/07/30/rezesovci-tunelovat-se-vyplaci/

https://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/

V nižšie pripojenom článku som uverejnila aj toto (snáď nám to Čaputová niekedy vysvetlí):

A čo sa týka jej spojovania so Sorošom…..tak už v roku 2019 vydal článok Guardian, kde je spomenutá….To klamal i Guardian?

https://www.theguardian.com/business/2019/nov/02/george-soros-brexit-hurts-both-sides-money-educate-british-public

Sat 2 Nov 2019 08.00 GMT

Preložila som to cez prekladač a českú verziu sem vložím:

Sorosovi stoupenci by tvrdili, že to, co pravicoví vůdci považují za „politické vměšování“, je pouze podpora svobodnějších a tolerantnějších společností. Zuzana Čaputová, která byla v červnu zvolena prezidentkou Slovenska, mi začátkem tohoto roku řekla, že je scestné, aby vlády v regionu obviňovaly Sorose z politického vměšování. Bývalá občanská aktivistka Čaputová v minulosti získala granty od Sorosovy nadace a působí zcela jiným tónem. „Díky penězům od této organizace se na Slovensku udělalo hodně dobré a hodnotné práce,“ řekla mi v dubnu, krátce po vítězství v hlasování. „Většina grantů byla obecně na podporu demokracie, spíše než na snahu diktovat konkrétní záležitosti.“

Uviedla som to už v tomto článku, ale práve pri osobe prezidentky Čaputovej je podľa mňa potrebné pripomínať to často.

Takže vládne na Slovensku vláda a prezidentka alebo vývoj Slovenska určujú mimovládky a média? Kde je pravda?

https://popelka.blog.pravda.sk/2023/06/20/preco-zuzana-caputova-nechce-kandidovat-znovu-za-prezidentku/

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2966599x
Priemerná čítanosť článkov: 15136x

Autor blogu

Kategórie