Založ si blog

Z brucha beštie

Mnohí ľudia jednoducho neveria tomu, že farmakoncerny, nemocnice a kliniky, predovšetkým súkromné, sú všetky orientované na zisk. Ich úlohou je vytvoriť pre svojich akcionárov zisk, čiže zarobiť.

Celý článok je uverejnený na http://www.auria.sk/blog/z-brucha-bestie. Názor si urobte sami, ja to nechávam bez komentára.

 

Dlhý čas som pracoval ako ekonomický poradca, keď z politiky prišla požiadavka na zníženie nákladov zdravotníckeho systému a jeho zefektívnenie. Počas týchto porád v najvyšších kruhoch som počúval diskusie účastníkov, ktoré sa týkali jedinej témy – ako zvýšiť zisk z každého pacienta.

Treba si jednoducho uvedomiť, že keď máte do činenia s najvyššími manažérmi a šéfmi firiem, ktoré pôsobia v zdravotníctve, nerozprávajú o tom, čo je najlepšie pre pacientov, nerozprávajú ani o tom, ako pacientov vyliečiť, nehovoria ani o tom, ako zabrániť chorobám, to je z ich pohľadu úplne nepodstatné, hovoria iba o tom ako zvýšiť zisk, znížiť náklady a zlepšiť rentabilnosť.

Cieľom je dostať stále viac ľudí do systému ako pacientov, zvýšiť počet obsadených postelí, počet laboratórnych testov a skúšok, zvýšiť podávanie liekov, zvýšiť počet drahých terapií a operácií.

Ide iba o to, ak získať čo najviac peňazí na jedného pacienta. Nikdy nejde o blaho pacientov ale len a len o blaho pre koncerny a ich akcionárov.

Teraz si mnohí z vás povedia, nie, to predsa nemôže byť pravda, veď predsa musia myslieť na blaho a zdravie ľudí, veď medzi nimi sú predsa aj slušní ľudia. Áno, na väčšinu lekárov a ošetrujúcich pracovníkov sa to vzťahuje, no sú to iba zamestnanci firiem. Nesmú rozhodovať, musia jednoducho fungovať. Áno, dokonca aj o výskumných pracovníkoch vo farmakoncernoch by sa dalo povedať, že hľadajú riešenia v záujme pacientov. Lenže, výskumní pracovníci nesmú pracovať na riešení, na konci ktorého nie je výrobok, ktorý možno patentovať. Na konci z toho vždy musí vzniknúť nejaký syntetický chemický liek, na predaj ktorého bude mať výhradné právo farmakoncern.

Pre toto „riešenie treba potom ešte objaviť problém”. Takže dodatočne sa odhalia symptómy a nové obrazy choroby, ktoré predtým nikdy neexistovali. Lekárov na to upozornia na prepychových a drahých seminároch a títo, hneď ako sa vrátia zo seminára do ambulancie, objavia prvý prípad medzi svojimi pacientmi a začnú predpisovať nový preparát. Takto sa pre farmabranžu opäť rozšíri trh a zvýši obrat.

Lekári a ošetrovatelia musia plniť príkazy manažmentu nemocnice a dodržiavať postupy, ktoré nie sú na to, aby vyliečili pacientov, ale aby na každom z nich zarobili čo to len dá. Takže sa neaplikujú rozumné a staré osvedčené metódy a nerozmýšľa sa nad tým, ako čo najjednoduchšie a najneškodnejšie pacientom opäť vrátiť zdravie, ale ako ich možno liečiť čo najdrahšie, špeciálnymi prístrojmi, komplikovanými laboratórnymi testami a záplavou medikamentov, ktoré potláčajú symptómy, ale nikdy ich nevyliečiť natrvalo. Vyliečený pacient nie je dobrý pre biznis, iba chronický pacient je dobrý pre biznis.

Skúste si predstaviť, že zdravotnícky priemysel by skutočne uzdravil všetkých ľudí, veď by skrachoval a stal sa zbytočným. K tomu nesmie dôjsť, práve naopak, motorom je rast, vyšší podiel na trhu a obrat, otvoriť nové trhy, preto ten tlak po stále nových indikáciách a syndrómoch, na zvyšovanie chorôb a chorých, nikto sa nesmie uzdraviť a ak si človek myslí, že je skutočne zdravý, už to je syndróm, ktorý treba liečiť, pretože také niečo predsa neexistuje a ľuďom vtedy treba chorobu vsugerovať.

Zdravotnícke úrady podporujú túto metódu tým, že napríklad zakážu všetky alternatívne terapie a dovolia iba podávanie farmaproduktov. V podstate tvrdia, že choroby smú byť liečené iba výrobkami farmapriemyslu, všetko ostatné je zatracované ako šarlatánstvo a neserióznosť. Ak niekto pôjde za lekárom kvôli zápche, ten mu celkom určite nepovie, použi starý domáci liek, najedz sa sliviek alebo napi sa slivkovej šťavy, môžeš si to kúpiť v najbližšom supermarkete, ale predpíše mu chemický preparát ako Lefax Activolax alebo Bisacodyl. Tento tlak tu je, všetci na tom zarobia, takto ten systém funguje.

Úrady pre dohľad nad zdravotníctvom dokonca čoskoro nariadia, že lekári nebudú smieť liečiť pacientov inak ako schválenými liekmi a terapeutickými metódami, a ak to nedodržia, zoberú im licenciu.

Pacienti, ktorí sa nebudú chcieť podrobiť takejto liečbe, budú k tomu donútení, proti svojej vôli. Také niečo sa už stalo, v Amerike, kde rodičia 16 ročného dieťaťa s rakovinou potom čo chemoterapia neviedla k úspechu a chceli alternatívnu liečbu, boli rozhodnutím súdu na žiadosť poručníckeho úradu donútení k pokračovaniu vražednej chemoterapie. Čo viedlo k tomu, že dieťa po ďalšej terapii (!) zomrelo.

To isté bude čoskoro platiť aj pre očkovanie. Prijímajú sa zákony, napríklad vo Švajčiarsku, kde budú deti povinne očkované proti osýpkam bez ohľadu na to, či s tým deti či ich rodičia súhlasia. Vôbec sa neberie ohľad na to, aké vedľajšie účinky a škody tieto vakcíny spôsobujú. Ak to rodičia nedovolia, hrozia im vysoké tresty. To isté platí v niektorých štátoch v USA, ako napríklad v Texase, kde sú všetky dievčatá povinne očkované proti rakovine krčka maternice. So zvyčajným zdôvodnením, ste príliš hlúpi na to, aby ste sa rozhodli sami za seba, my to predsa vieme lepšie, ak bude treba, tak vás k tomu donútime, v záujme spoločnosti.

To je samozrejme úplne absurdné a je to ideológia, ktorú používali už nacisti. „Tvoje telo nepatrí tebe” tvrdili “patrí národu a ty nemáš právo o ňom rozhodovať”. My ti povieme, čo je pre teba dobré. Rovnako ako vtedy aj dnes sa používa argument, že to slúži iba všeobecnému blahu a zdraviu národa. Žiaľ, mnohí úradníci tento argument preberajú a považujú to dokonca za správne – individuálne právo na rozhodovanie o svojom tele je však na rebríčku hodnôt oveľa vyššie.

Zaujímavé je, že keď ide o potrat, tam sa akceptuje rozhodovanie ženy, tam toto poručníctvo už neplatí. Vtedy už úrady netvrdia, že my rozhodujeme o tom, čo spravíš so svojim telom. Je tiež jasné prečo, pre zdravotnícky priemysel je to predsa ďalší kšeft. V roku 2008 bolo v Nemecku uskutočnených 114 500 umelých prerušení tehotenstva. A gigantický biznis s antikoncepciou patrí tiež k tomu, pretože v Nemecku každý deň sedem miliónov žien užíva antikoncepciu.

Povinné akcie v oblasti očkovania nie sú nariaďované v záujme všeobecného zdravia, v záujme udržania zdravia ľudí, ide o zisky farmakoncernov, ktoré svojimi lobistami kontrolujú celé zdravotníctvo a manipulujú ho vo svoj prospech.

Najnovšie šírená úplne prehnaná panika z prasacej chrípky slúži iba akcionárom farmakoncernov. Na základe tejto paniky napríklad iba Veľká Británia objednala 50 miliónov dávok Tamiflu, ktoré teraz vyhodia na skládku. A v iných krajinách sa robia podobné objednávky. Zaplatí to daňový poplatník. Kurzy akcií výrobcov narástli o 25 percent a viac. V rámci tejto umelej paniky, ktorá je šírená za pomoci médií, ide len o kšeft a  nič iné. Politici, zdravotnícke úrady a médiá sú plne pod kontrolou farmaloby. Sú „sponzorovaní“ veľkorysými čiastkami a pracujú v jej záujme.

Dokonca nemožno vylúčiť, že súčasné epidémie sú cielene spôsobované. Adrian Gibbs, 75, ktorý sa významne podieľal na vývoji Tamiflu pre Roche, tvrdí, že vírus H1N1 mohol byť výsledkom experimentu alebo uniknúť z výroby vakcín. Desiatky miliárd v dôsledku šírenia paniky z chrípky tečú do vreciek farmakoncernov, tam je to pokušenie, trochu pomôcť, obrovské.

A kto si myslí, že tieto vakcíny sú na niečo dobré, zabraňujú vzniku infekcií, ten verí na rozprávky. Imunitný systém očkovaných sa vakcínou môže oslabiť a vedľajšie účinky môžu byť katastrofálne. V roku 1976, pri poslednej očkovacej akcii proti prasacej chrípke v Amerike, stihli zaočkovať 40 miliónov Američanov, až potom toto šialenstvo pre početné vedľajšie účinky zastavili.

Tento perverzný systém zdravotníctva financujeme stále vyššími zdravotnými odvodmi. Práve nedávno bolo oznámené ďalšie 20-percentné zvýšenie zdravotných odvodov na ďalší rok vo Švajčiarsku. Neexistuje pre to žiadne rozumné vysvetlenie, okrem chamtivosti všetkých zúčastnených, alebo nebodaj sestričkám a ostatnému ošetrovateľskému personálu zdvihnú plat o 20 percent? Celkom určite nie, naopak, na personále sa bude šetriť za rovnakú mzdu budú musieť pracovať viac. Kto si tu príde na obrovský balík? Sú to všemocný farmapriemysel a všetci tí výrobcovia medicínskych prístrojov a výrobkov. A ťahajú nám peniaze z vrecka so súhlasom štátu. Nemocenské poistenie je stále nedostupnejšie, kto si to dokáže ešte platiť? Kedy toto každoročné zvyšovanie nákladov a táto cenová špirála konečne skončia?

Kto si myslí, že politici a zdravotnícke úrady konajú v záujme obyvateľstva, je skutočne naivný a dôverčivý. Ich tvrdenia, konanie a zákony, ktoré prijímajú, sú namierené proti obyvateľstvu.

Pozrime sa napríklad na poslanca švajčiarskej FDP (počtom poslancov súčasná najväčšia politická strana Švajčiarska, pozn. prekl.), Felixa Gutzwillera. Je poprepájaný so všetkými oblasťami zdravotníctva ako žiaden iný politik. Gutzwiller sedí v správnej rade spoločností Axa Winterthur Versicherung, Mediclinic Switzerland AG, Osiris Therapeutics Inc. in Baltimore USA. Sedí aj v rade nadácie Sanitas Krankenkasse a v školskej rade Swiss School of Public Health (SSPH+). A má ďalšie mandáty farmaceutickej branže. Všade je vo vedení. Čo si myslíte, koho záujmy asi Gutzwiller zastupuje, záujmy ľudí, ktorí ho v dobrej viere zvolili, alebo záujmy firiem, ktoré mu vyplácajú mastne honoráre? Prečo firmy platia tohto politika? Pretože pracuje v parlamente pre národ, alebo pretože v ňom majú lobistu v prospech svojich cieľov?

Zo 46 poslancov švajčiarskych kantónov 29 z nich je v tom najširšom význame previazaných s nemocenskými poisťovňami, farmapriemyslom, lekármi, nemocnicami a oblasťou ošetrovateľských služieb. V 200 člennej Národnej rade je to 51 členov. Čo už možno pri takomto zložení očakávať? Cenovo prijateľnú a rozumnú zdravotnú politiku v prospech obyvateľstva? Smiešne.

Táto politika vlád, obyvateľstvo podrobovať terapii v záujme farmakoncernov proti ich vôli, je však svetovým fenoménom, koniec koncov, vďaka globalizácii chápadlá tejto farmachobotnice siahajú všade, dokonca až do Pentagonu. Pozrime sa teraz na to, čo všetko musia pohltať americkí vojaci, skôr než sú poslaní do lúpežných vojen, všetky možné vakcíny proti biologickým bojovým látkam, malárii, tetanu, … a keď idú do boja, tak aj antidepresíva ako Klonopin, drogy proti strachu ako Zoloft, rôzne prípravky proti bolesti aby dokázali vydržať to trápenie a aby v noci nemali nočné mory ešte aj tabletky na spanie ako Ambien, všetko spolu im napumpujú to dela. Oni sa doliečujú ešte aj veľkým množstvom alkoholu, čo robí tento jedovatý koktail ešte nebezpečnejším.

Státisíce vojakov takto denne berú tieto prípravky. Čo je samozrejme kšeft pre bigfarmu, v ktorej má akcie väčšina amerických politikov.

V americkom časopise „Mens Health” vyšiel článok s nadpisom „Vojna fičí na drogách” (Krieg auf Drogen), kde sa v úvode uvádza: „Americké vojsko má v súčasnosti najviac medikamentmi napumpované bojové jednotky v celej histórii vedenia vojen”. To znamená, naši vojaci bojujú nielen proti našim nepriateľom, bojujú aj proti svojim liekom.

Táto kombinácia drog je tak výkonná a telo a vedomie z nej tak zblbne, že napríklad Americký úrad pre dohľad nad letectvom FAA zakázal pilotom z povolania užívať ich, pretože znemožňuje a zneisťuje ich prácu v kokpite. Ale vojenský personál, ktorý riadi vrtuľníky, lietadlá, tanky a iné vozidla počas vojny, musí tento drogový koktail užívať. Niet sa čo diviť, že sa chovajú ako bezcitné monštrá, ktoré masovo vraždia civilistov, spôsobujú nehody alebo sa strieľajú navzájom.

K tomu sa pridáva aj skutočnosť, že keď sa na priepustku vrátia domov alebo skončia službu a všetky tie predpísané drogy prestanú dostávať, dostanú odvykacie príznaky, začnú byť agresívni, alebo depresívni, zabíjajú členov svojej rodiny alebo seba. To najmenej, čo sa im môže stať je, že úplne zblbnú a nie sú schopní viesť normálny život, dostávajú sa na šikmú plochu a stávajú sa asociálnymi. Sú to mentálne poškodenia, ktorí si donesú domov prakticky všetci vojnoví veteráni, len preto, že americká vláda núti svojich vojakov brať drogy meniace ich osobnosť, na objednávku farmaceutického priemyslu.

Vojny nie sú super kšeft iba pre politikov, ktorí vlastnia akcie zbrojárskych firiem, k tomu sa pridáva ešte zisk z farmakoncernov, podiely ktorých vlastnia. Nie je zaujímavé, že ani jeden člen amerického senátu a kongresu, nemá syna či dcéru na zásahu v Iraku alebo Afganistane? Áno, vyvolať vojnu – to môžu, tieto fajnové dámy a títo fajnoví páni a napakovať si tak vrecká na účet daňových poplatníkov, ale ísť osobne so zbraňou v ruke do boja, pocítiť dôsledky svojej politiky na vlastnom tele, nie ďakujem, nech si tam ide a nechá sa tam zabiť spodina… A poslušní idioti to tak aj spravia s presvedčením, že svojou patriotickou službou poslúžili vlasti. Práve tí, ktorí sú štátom najviac utláčaní, ochudobňovaní a vykorisťovaní, sú tými, ktorí sa najochotnejšie pre tento štát obetujú a „bránia” ho. No neskutočné!

Kedy sa ľudia konečne zobudia a zistia, akú špinavú hru sa tu s nimi hrajú? Že vo všetkom ide len o kšeft? Že zdravotnícky priemysel tu nie je na to, aby ľudí uzdravil, práve naopak, aby boli chorí, závislí a stali sa z nich chronickí pacienti, až ich vycicajú do poslednej kvapky? Je to aj logické, koncerny a všetky ostatné súkromné spoločnosti majú iba jeden cieľ, vytvoriť zisk, to je ich jediným cieľom. Majú to tak vo svojich stanovách. Je úplnou ilúziou veriť, že sa pritom snažia o blaho obyvateľstva. To si predsa odporuje. Spravia to maximálne nakrátko, ak sú k tomu donútení, ako propagandistickú šou. A pretože politici, dozorné úrady a médiá sú nimi masívne ovplyvňovaní, sú podrobovaní ich nátlaku a poberajú ich finančnú podporu, nemožno z tejto strany očakávať nič v prospech ľudstva.

Ostáva iba jedno, musíme sa proti tomu brániť, aby sa na nás pozerali ako na chronických pacientov, ktorých možno permanentne dojiť. Musíme von z tejto „fabriky na zdravie”, ktorá nás iba robí chorými a chce nás takých udržať. Sú možnosti ako ostať stále zdravý, so správnou výživou, pohybom a rozumným spôsobom života. Kto sa informuje, objaví mnoho rád, ako jednoducho a spoľahlivo zabrániť mnohým takzvaným ľudovým chorobám alebo ako sa dostať do poriadku, ako zo svojho tela najskôr vyplaviť jedy a potom ho udržiavať fit a zdravé a tak môže bojkotovať tento neľudský systém. Ako to robili generácie pred nami, keď tieto chemické bomby ešte neexistovali? Veď aj oni to predsa dokázali.

Musíme podporovať lekárov, ktorí sa tiež nechcú stať otrokom farmakoncernov, ktorí nejdú hneď s kanónom na vrabce pri prvej boľačke a pritom narobia viac škody ako dobrého, ktorí majú skutočný záujem na trvalom zdraví svojich blížnych.

Možno by bolo treba zmeniť paradigmu a celý systém otočiť, lekári by vtedy dostávali peniaze iba vtedy, ak by ich pacienti vyzdraveli, a nie vtedy, keď sú chorí, to by tiež otočilo ich motiváciu a zo systému zdravotníctva by sa tak stalo skutočne to, čo sa pod týmto pojmom myslí.

Zdroj: Článok z fóra We Are The Change

 

Karel Kryl by mal 80 rokov

15.04.2024

Pred 80 rokmi sa narodil Karel Kryl. Myslím si, že si tento človek zaslúži spomienku. Bol to nadčasový spevák a nikdy sa nikomu nezapredal. Narodil sa 12.4.1944. Prvýkrát som jeho meno počula v 80 rokoch na letnej brigáde. Boli sme na Morave so spolužiakmi a náhodou som večer prišla k spolužiakom na izbu. Magneťák mali veľmi potichu a hrala tam nejaká pre mňa neznáma [...]

Pelle = dieťa šťasteny

09.04.2024

Lebo to, ako sa on prepracoval až na post prezidenta, sa inak nazvať nedá. Nenápadne sa po Ficovom chrbte posúval vyššie a vyššie, až zakotvil vo funkcii najvyššej, prezidentskej. Jediné, čo k tomu potreboval, bolo poslúchať, pritakávať, klamať, pri nepríjemných otázkach odpovedať vyhýbavo, vykrúcať sa, používať prázdne frázy, hovoriť kvetnato a pritom všetkom sa [...]

Sú novinári na strane dobra a spravodlivosti ?

21.03.2024

Jaro vždy chcel, aby Korzár písal odvážne a kriticky, stál na strane spravodlivosti, práva a dobra. Chcel, aby boli jeho redaktori féroví a korektní, kontrolovali tých pri moci a zastávali sa bežných ľudí. Citujem z nižšie pripojeného článku: https://korzar.sme.sk/c/23299172/zomrel-sefredaktor-dennika-korzar-jaroslav-vrabel-novinam-venoval-cely-zivot.html?ref=njctse Verím, [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 196
Celková čítanosť: 2965945x
Priemerná čítanosť článkov: 15132x

Autor blogu

Kategórie