Založ si blog

Prezident Pelegrini a jeho sľuby z roku 2023

Prezident Pelegrini tvrdil, že silný štát znamená lacnejšie potraviny, energie a lepšie zdravotníctvo. Rovnako tvrdil, že je aj za tvrdý postih niektorých politikov.
Bolo to uverejnené v článku zo dňa 3.8.2023 a uverejnila to agentúra SITA.

https://sita.sk/silny-stat-znamena-lacnejsie-potraviny-a-energie-tvrdi-pellegrini-a-je-aj-za-tvrdy-postih-niektorych-politikov-video/

Citujem z tohoto článku:

Silný štát znamená lacnejšie potraviny, lacnejšie energie, lepšie zdravotníctvo a aj tvrdý postih politikov za ich zlyhania. Uviedol to predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini s tým, že vybudovanie silného štátu, ktorý reálne pomôže ľuďom, je jedinou cestou na zlepšenie života ľudí po parlamentných voľbách. Strana Hlas-SD to uviedla v tlačovej správe a vyhlásila, že sú pripravení začať po voľbách s okamžitým budovaním silného štátu v kľúčových oblastiach.

Kontrola strategických podnikov

Ako informoval predseda strany, do ústavy chcú presadiť sociálne a pracovné práva.
„Presadíme plán na vyrovnanie regionálnych rozdielov, aby nikto nebol potrestaný za to, v ktorej časti Slovenska žije a pracuje. Pre lacnejšie potraviny okamžite zavedieme jasné pravidlá pre obchodné reťazce a výrazne podporíme domácich výrobcov zdravých a tunajších potravín,“ uviedol Pellegrini s tým, že sú pripravení urobiť konkrétne kroky na získanie kontroly štátu nad strategickými podnikmi, aby mohol garantovať konečnú cenu energií pre spotrebiteľov.

„V zdravotníctve budeme investovať do nových špičkových nemocníc, v ktorých nájdu tú najlepšiu opateru všetci, nielen bohatí,“ doplnil Pellegrini.

Tri požiadavky na novú vládu

Ako strana pripomenula, v apríli odštartovala Národnú petíciu za zmenu, v ktorej viac ako 200-tisíc ľudí vyslovilo súhlas s tromi požiadavkami na novú vládu a to, aby pre zastavenie zvyšovania cien energií a potravín vrátila kontrolu štátu nad strategickými energetickými spoločnosťami a nad trhom potravín a aby dôchodcom garantovala 13. dôchodok a ľuďom v núdzi mimoriadnu finančnú pomoc.

Treťou požiadavkou je, aby vláda znížila platy politikov, ak sa im nepodarí zastaviť prepad životnej úrovne Slovákov. „Sme presvedčení, že máme od ľudí mandát,“ uzavrel Pellegrini.

Koniec citácie z článku.

Najviac ma pobavila tretia požiadavka o znížení platov politikov…..Splnili to alebo to splnia? Alebo je životná úroveň Slovákov tak vysoká, že nebude potrebné pristúpiť k tomuto kroku?

Lepšie zdravotníctvo Slováci získajú postavením nových špičkových nemocnic?
Ja som myslela, že to získajú skrátením dob čakania na vyšetrenie a lepšou prácou lekárov.

Ceny potravín sú voľné, vláda na to dosah nemá. Može znížiť dane na potraviny alebo vyjednať, aby boli energie lacnejšie. Ale ako sa k tomu postavia tí, ktorí potraviny predávajú, to asi vláda priamo nedokáže ovplyvniť.

A ako chcú podporiť domácich výrobcov potravín? Znížia im dane alebo dajú mimoriadné dotácie? Lebo inak tí malovýrobcovia nedokážu znížiť svoje náklady, teda aj ceny.

Keď som ten článok čítala, tak som si dala otázku, kto vlastne tie názory vyslovil? Jeho marketingoví poradcovia alebo on sám? Uvažoval vobec nad tým, o čom hovoril? Alebo len sľuboval nemožné ako všetci politici?

Psycholog Radek Ptáček, vyjadenia jeho okolia a spomienka na jeho rozhovory

17.09.2024

Táto kauza so zbierkou sice skončila, ale jeho okolie tvrdí niečo iné ako vdova, či riaditeľka školy, ktorá založila zbierku. Tejto téme sa podľa mojich informácii venovalo hlavne české médium expres.cz. Niektoré info od nich uverejnil vo svojich článkoch server zivotvcesku.cz. Je zvláštne, že vetšina českých médií informovala o smrti Radka Ptáčka a potom informovala [...]

Český psychológ Radek Ptáček a nemorálna zbierka na jeho rodinu

10.09.2024

Priznám sa, že prvý rozhovor s ním som si vypočula až po jeho smrti. A najviac ma nezaujal ten, ktorý spomínali v médiach, ale iný. To znamená tento rozhovor: „Pečujme o naše mezilidské vztahy, je to to nejdůležitější, co máme.“ – prof. Radek Ptáček Na to, že tento rozhovor robil pre mňa neznámy moderátor, dával mu fakt dobré otázky. O psychologiu sa [...]

Nezávislý český novinár Martin Veselovský a jeho profesionalita v dvtv. cz

09.09.2024

České DVTV sledujem už málokedy. To ma musí zaujať meno hosťa, aby som si to vobec pustila v skrátenej verzii na youtube.cz. Po dlhej dobe som si pustila tento nižšie uvedený úryvok rozhovoru. Moderoval to Martin Veselovský a z mojho pohľadu tak zlý rozhovor z jeho strany som už dávno nevidela. V podstate nenechal hosťa dohovoriť. Miesto kladenia doležitých otázok [...]

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve, hovorí o politikárčení. Opozícia varuje pred kolapsom

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.