Založ si blog

Róbert Fico citovo vydiera opozíciu a straší ďalším atentátom

Dnes na novinky.cz bol uverejnený tento článok o Robertovi Ficovi a Slovensku. Bohužiaľ nevykresľuje Slovensko ako demokratickú krajinu.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-fico-citove-vydira-opozici-strasenim-dalsim-atentatem-40484137

Lenže ja som včera posielala mail Ficovi a vláde SR, nech rieši situáciu na ministerstve vnútra.

Čítala to minimálne Martina Turičíková, prišlo mi potvrdenie. Neviem jej pozíciu na úrade vlády, ale predpokladám, že to i celé čítala a niekomu oznámila. Pokiaľ Fico ma svojich ľudí nasmerovaných tak, že informácie by nemali ignorovať, ale postúpiť niekomu zo šéfov, tak teoreticky by o mojom maili mal vedieť nejaký šéf na vláde SR.

Pokiaľ je tomu tak, tak Fico teraz nečelí len odvolávaniu ministerky Šimkovičovej, ale riziko je i minister vnútra, ktorý nekoná a ututláva veľký doslova průser.

Áno, Fico sa asi spolieha na to, že novinári budú mlčať a ututlávať to, tak ako to robili 24 rokov. Ale istota nie je, lebo sa to može skutočne dostať na verejnosť, preto zúri a kritizuje opozíciu. Tu nejde o Šimkovičovú, ale o neho, Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Matúša Šutaj-Eštoka, Petra Pelegriniho a hlavne o sponzorov SMERu.
Lebo hlavne to by ma zaujímalo, kto sú sponzori SMERu, keď Fico a spol. celých 24 rokov mlčali a nepomohli mi. Pritom sa Fico verejne vyjadruje k mnohým i menej podstatným záležitostiam. Prečo riskuje, keď moja kauza by mu teoreticky mohla získať obľubu u celej spoločnosti…Tak prečo mi nepomohol? Buď ma sponzorov, ktorým by to uškodilo alebo nie je čestný človek. Alebo oboje?

Takže dovodom jeho zúrivosti može byť moj mail a nie nejaké protesty. Bohužiaľ neverím tomu, že by nejaká pracovníčka Ministerstva kultúry si „len tak“ rozširovala čokoľvek (myslím tým zoznam zakázanej literatúry) bez príkazu nejakého vyššieho šéfa, či ministerky.
Chápem, že na ministerstvách možu pracovať rozni ľudia, ale vždy im ide o miesto, udržať si prácu. Takže konajú tak, ako im prikáže ich šéf.

Tu dávam odkaz na článok ešte raz:

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-fico-citove-vydira-opozici-strasenim-dalsim-atentatem-40484137

Citujem z článku:

Slovenský premiér Robert Fico (Směr-sociální demokracie) tvrdí, že po opozičních protestech ze začátku týdne někdo vyhrožoval ministryni kultury Martině Šimkovičové (nominant Slovenské národní strana SNS) smrtí a ministerstvo vnitra muselo zvýšit její ochranu. Podle Fica hecování lidí na protestech vede k atentátům. Premiér předjímá, že dojde k dalšímu.

Ve videu zveřejněném na Facebooku Fico obvinil představitele opozice, že jejich cílem je fyzicky odstavit představitele současné vlády.

„Vytváří atmosféru, jejíž výsledkem bude další atentát na člena vládní koalice,“ tvrdí předseda vlády, který motiv údajně chystaného atentátu použil už poněkolikáté. Údajným záměrem fyzicky ublížit někomu z vládních představitelů reaguje na veřejnou kritiku počínání jeho kabinetu.

„Pokud kvůli vám dojde k dalšímu násilnému útoku na představitele vládní koalice, což dojde, nebudu žádným způsobem regulovat emoce našich voličů,“ otevřeně vyhrožuje Fico.

Něco chystá. A pěkný to nebude. pic.twitter.com/1vDML7GkJz
— Poslední skaut™ (@Posledniskaut) August 14, 2024

Fico přitom na videu tvrdí, že respektuje právo lidí protestovat, zároveň ale ujišťuje, že jim to není nic platné. „Ulice nemůže rozhodovat,“ zdůraznil předseda vlády, který dal najevo, že pod tlakem ulice nemíní odvolávat žádného člena svého kabinetu, kteří podle něj „konají zákonně,“ řekl Fico.

V Bratislavě protestovalo 18 tisíc lidí

Ficovy výhrůžky následují po úterním protestu v Bratislavě, na němž se sešlo zhruba 18 tisíc lidí, kteří požadovali odvolání ministryně kultury Martiny Šimkovičové kvůli čistkám, které rozpoutala, včetně odvolání ředitele Slovenského národního divadla Mateje Drličky a ředitelky Slovenské národní galerie Alexandry Kusé. Demonstraci za kulturu a spravedlnost svolaly dvě opoziční strany.

Vládní strany ve společném prohlášení protivládní protesty kritizovaly a ze situace obvinily média. „Nemůžeme respektovat neschopnost liberálních médií a opozice akceptovat výsledky parlamentních voleb, která se projevuje šířením lží, nenávisti a hysterie,“ tvrdí vládní politici.

„Jeden atentát zjevně nestačil. S plnou vážnosti veřejně vyhlašujeme, že pokud dojde k dalšímu atentátu nebo k útoku na představitele vládní koalice, politická opozice bude nést plnou zodpovědnost,“ reagovali představitelé vládních stran na protesty dalším připomínáním útoku na Fica, k němuž došlo 15. května v Handlové. Atentátníka označují vládní představitelé opakovaně za „opozičního aktivistu“.

Opozice: Kdo tu koho rozeštvává?

Předseda opozičního Progresivního Slovenska Michal Šimečka upozornil, že za bezpečnostní situaci v zemi plně zodpovídá ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-sociální demokracie) a tajná služba, která je stále bez ředitele.
„Pokud někdo rozeštvává společnost a radikalizuje lidi, jsou to představitelé koalice. Právě oni dlouhá léta používají nenávistný jazyk, vulgárně útočí na novinářky, soudce, státní úřednice, statečné policisty, běžné lidi i na bývalou prezidentku,“ upozornil Šimečka v prohlášení zveřejněném na Facebooku.

Narážel tím mimo jiné na setkání špiček Směru s voliči v Nitře v roce 2022, kde místopředseda strany Ľuboš Blaha za Ficovy přítomnosti hecoval dav k pokřikování sloganu, že tehdejší prezidentka Zuzana Čaputová je „americká kurva“.
V zájmu zlepšení bezpečnostní situace opozice navrhuje zřízení parlamentní komise na prošetření atentátu na premiéra, funkční výbor na kontrolu Slovenské informační služby a obsazení postu šéfa tajné služby.

Koniec citácie článku.

Fico ma pobavil tým, že sice rešpektuje právo ľudí protestovať, ale nie je im to platné. Takže ja možem vypisovať kompetentným, i Ficovi a nie je mi to platné od roku 2000. To je fakt a Fico má na tom bordéli obrovský podiel. To sa nedeje len od posledných volieb, ale dlhé roky.

Inak, už v čase socializmu som od nášho učiteľa dejepisu počúvala, že vo Francúzsku sa často štrajkuje….Ale Fico by bežným občanom zakázal i štrajkovať. Nie je to diktatúra?

Ďalej Fico hovorí, že nemožu rešpektovať neschopnosť médií a opozície rešpektovať výsledky volieb. Ja som si naivne myslela, že vláda a poslanci sú tam pre ľudí a nie pre média a opozíciu. To neznamená, že si možu robiť, čo chcú, nikto ich nesmie kritizovať a nenesú za nič zodpovednosť. Lebo teraz to takto je: oni majú predsa patent na rozum, všetko robia dobre a všetci ich musíme nechať, nech si robia, čo chcú a mlčať. Pokiaľ tomu tak nie je, tak kričia ako rozmaznané deti, ktorým niekto vzal obľúbenú hračku.

O tej politickej zodpovednosti by som na mieste Fica mlčala. Lebo nikto z politikov nemá žiadnu zodpovednosť, všetci si robia, čo chcú, pokiaľ ich strana a sponzori podržia.

Skor týmto hysterickým výlevom chce Fico potopiť opozíciu, aby mohol vládnuť naveky. Pritom o mladom Šimečkovi si myslím, že je to protekčné dieťa neschopné veľkých činov a nebol by dobrým predsedom vlády. Zatiaľ na to nedozrel.

Toto je zaujímavý článok o Progresívnom Slovensku. Pán Blaha to presne vystihol v 13. bode, ktorý platí i pre stranu SMER:

13. Ale všetci sa tvárme, že multimilionári v pozadí PS sú len dobrodinci, ktorí pchajú peniaze do Šimečku a spol. iba z lásky k progresivizmu. No jasné. Pri každom inom skúmajme prepojenia, ale pri PS označme oligarchov za hrdinov ľudu. Tak to robí liberálna tlač.

https://www.progresivne.com/2023/09/21/kto-su-oligarchovia-v-pozadi-progresivneho-slovenska/

https://www.progresivne.com/2023/08/01/kto-financuje-progresivcov/

Fico si musí uvedomiť, že ľudia nemajú povinnosť ticho trpieť doma, lebo on vládne a vyhral voľby. Ale to neznamená, že si može robiť, čo chce, ako som už uviedla.

Alebo mi drzý Robert Fico bude tvrdiť, že jeho život alebo život nejakého politika má väčšiu cenu ako moj? Ja som politickú stranu SMER už v decembri 2000 prosila o pomoc a uviedla som už v liste Ivorovi, že sa bojím o svoj život a že v januári 2000 bola zincenovaná moja samovražda, ktorá im nevyšla. A čo urobil Fico? Nič! Richarda Šmídu, ktorý si aspoň poctivo zisťoval, čo som uviedla v mojich listoch Ivorovi a Nemocnici v Košiciach Šaci, odvolal. Richard Šmída sa mi snažil pomocť aspoň informáciami a odmenou mu bolo to, že ho z pozícia šéfa krajskej pobočky SMERu odvolali.
To len ukazuje, že Robert Fico nepotrebuje poctivých a pracovitých ľudí na pozíciach v SMERe.

A toto je podľa Fica v pohode? Ano, lebo toto sú „naši“ a oni možu všetko.

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/14/pan-minister-sutaj-estok-tomu-hovorite-padni-komu-padni/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/03/pan-minister-sutaj-estok-preco-niektore-kauzy-neriesite/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/08/05/prezident-pelegrini-a-jeho-sluby-z-roku-2023/</a

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/15/peter-pellegrini-a-dezolati/

Upozorňujem, že nie som zástankyňou ministerky kultúry a neverím, že vo verejnoprávnych médiach niečo zmení premenovaním inštitúcie a zmenou zákona. Lebo to by museli vymeniť redaktorov, moderátorov. Tí zostali rovnakí, s rovnakým myslením. Tie zmeny by museli byť oveľa väčšie….

Veď nie je doležité to, čo sa v médiach uverejní, ale to čo sa neuverejní….

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/06/18/ministerka-martina-simkovicova-a-anketa-slovenka-roku-2024/

https://popelka.blog.pravda.sk/2024/03/10/co-sa-v-mediach-nedozviete/

Mail som poslala dnes i Michalovi Šimečkovi. Pochybujem, že najde odvahu verejne otvoriť túto kauzu. Predpokladám, že mi nepomože a bude viesť len prázdne reči o Ficovi. Ale rovnako to robil i Robert Fico, keď som si naivne v roku 2000 myslela, že moju kauzu verejne otvorí a zastane si ma.
To potom nie sú skutoční politici, ktorým záleží na Slovensku, ale marketingoví „kecálkovia“.

A aby nikto nemohol pochybovať o článku, z ktorého som citovala, tu dávam printscreeny článku:

Český psychológ Radek Ptáček a nemorálna zbierka na jeho rodinu

10.09.2024

Priznám sa, že prvý rozhovor s ním som si vypočula až po jeho smrti. A najviac ma nezaujal ten, ktorý spomínali v médiach, ale iný. To znamená tento rozhovor: „Pečujme o naše mezilidské vztahy, je to to nejdůležitější, co máme.“ – prof. Radek Ptáček Na to, že tento rozhovor robil pre mňa neznámy moderátor, dával mu fakt dobré otázky. O psychologiu sa [...]

Nezávislý český novinár Martin Veselovský a jeho profesionalita v dvtv. cz

09.09.2024

České DVTV sledujem už málokedy. To ma musí zaujať meno hosťa, aby som si to vobec pustila v skrátenej verzii na youtube.cz. Po dlhej dobe som si pustila tento nižšie uvedený úryvok rozhovoru. Moderoval to Martin Veselovský a z mojho pohľadu tak zlý rozhovor z jeho strany som už dávno nevidela. V podstate nenechal hosťa dohovoriť. Miesto kladenia doležitých otázok [...]

„Neznámy“ Alain Delon

18.08.2024

Titulok článku som si „požičala“ z dokumentu o Alainovi Delonovi, ktorý natočili vo Francúzsku v roku 2015. Skrátenú verziu uviedla ČT v roku 2017. https://www.ceskatelevize.cz/porady/11323276062-neznamy-alain-delon/ Dokumentární portrét je určen nejen obdivovatelkám podmanivé krásy Alaina Delona, ale i zájemcům o filmové umění. A může se stát, že každá z těchto [...]

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.