Založ si blog

Český novinár Marek Wollner a jeho „demokracia“ v praxi

Včera som uverejnila článok o cenzúre v českých médiach, hovorila o nej Markéta Dobiášová.
Priložila som do článku i printscreeny mojich mailov novinára Českej televízie Marka Wollnera. Vyhadzoval ich bez prečítania. Chápem: téma český miliardár František Savov a jeho kauzy pre ČT nie je verejná téma. Rovnako bordél v českej justícii.
Aby som bola objektívna, tak som mu odkaz na tento článok vložila na FB dnes 4.12.2022 o 11.08 hod.
Poprosila som ho o vyjadrenie, i keď som predpokladala, že sa nevyjadrí, ale to zmaže.

Pozrela som na jeho FB dnes 4.12.2022 o 13.24 hod. Už bol tento odkaz zmazaný, nevyjadril sa k nemu vobec.

Možno u novinárov sú to bežne tolerované metódy, ale toto je verejnoprávna televízia a mala by sa venovať témam vo verejnom záujme. A keď nie je téma českej justície vo verejnom záujme….tak neviem, za čo Wollner berie výplatu.
Okrem toho cenzúra nie je prípustná, tak prečo to novinári robia, že cenzurujú?

To si ani neviem predstaviť, že ja by som ako pracovník zákazníckeho oddelenia sa venovala len zákazníkom, ktorým chcem a doležité zákazky by som poslala ku konkurencii.
Toto nie je súkromná televízia, ale verejnoprávna. A okrem toho, doležitým témam vo verejnom záujme by sa mali venovať všetky tzv.“mienkotvorné“ média.

Nižšie prikladám z verejného profilu FB bývalej novinárky ČT Angeliky Bazalovej diskusné príspevky iných ľudí, ktorí majú tiež s Markom Wollnerom zlé skúsenosti, čo sa týka jeho objektívnosti.

Ide o tento článok z 3.12.2022:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/12/03/novinarka-marketa-dobiasova-marek-wollner-a-cenzura-v-ceskych-mediach/

Zaujímavé je, že teraz, keď som písala článok na blog, uložila ho a chcela som rozkliknúť blog popelka (ja to vždycky hľadám cez pravda.sk tak mi nabehlo, že stránka je zablokovaná. Tu je dokaz…Nechcela som konkrétny článok, ale len blog popelka pravda.sk, odkaz mi nabehol, ale po rozklinutí odkazu na konkrétny blog mi nabehlo, že stránka je blokovaná. Skúšala som to viackrát z roznych odkazov na moje články a viackrát mi to nabehlo rovnako. Skúsila som to minimálne z troch odkazov a nešlo to. Žeby to bola len náhoda?

Začala som si ukladať text článku s tým, že aspoň si urobím prinscreen z napísaného článku. Už som bola zmierená s tým, že mi nezostane nič iné len to riešiť inak….
Po niekoľkých minutach mi to nabehlo normálne a blog zase existoval. Divné sposoby, predpokladám, že to bola len náhoda.

Nikdy som si nemyslela v roku 2000, že v médiach zažijem horšiu cenzúru ako za socializmu. A to pritom osobne som poznala novinárov z Východoslovenských novín, neskor Slovenský východ, ktorý už zanikol a z Košického večera. Robila som totiž štočky pre denníky, preto som s nimi prichádzala pracovne do styku. A vychádzala som s nimi fakt výborne, ja som im vychádzala v ústrety a aj oni mne. V Košickom večeri robil brigádne popri dochodku aj jeden bývalý kolega z tlačiarní, ale to bolo skor tým, že ja som bola ochotná, tak aj oni sa snažili.

A dúfam, že tento článok bude uverejnený a nezmizne mi celý blog so všetkými článkami, lebo cca pred pol hodinou to tak vyzeralo, že som zablokovaná.

Na tomto doslova bordéli na Slovensku, i v ČR majú veľký podiel novinári. Keby informovali objektívnejšie, tak politici by si nemohli dovoliť to, čo si dovoľujú a tieto skupiny laikov by nevládli ani týždeň.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/04/30/byvaly-sefredaktor-dennika-pravda-bohus-travnicek-a-cenzura-pred-rokom-1989/

Sťažnosť prezidentke Europského súdu pre ľudské práva

02.07.2024

V januári som uverejnila dopis ukrajinskému sudcovi pre ľudské práva Mykola Gnatovskyy. Od decembra 2023 mi neodpísal na dva dopisy. V čom nedodržal pravidlá EU súdu pre ľudské práva som uviedla v dopise prezidentke tohoto súdu. https://popelka.blog.pravda.sk/2024/01/05/ukrajinsky-sudca-mykola-gnatovskyy-a-europsky-sud-pre-ludske-prava-preco-jedna-tak-ako-jedna/ Tento dopis [...]

Ministerka Martina Šimkovičová a anketa Slovenka roku 2024

18.06.2024

Vážená pani ministerka Šimkovičová, žiadam Vás, aby ste prešetrila, či v tomto prípade postupuje RTVS nestranne a bez cenzúry. Poslala som to organizátorke tejto ankety, ktorá vyslovene nadržuje v mediálnej oblasti RTVS. Iné nominantky tam ani nie sú. Predsa súkromná spoločnosť si nemože robiť reklamu cez RTVS keď priamo nadržuje len RTVS a ostatných zo súťaže [...]

Peter Pellegrini a dezoláti. . . . .

15.06.2024

Priznám sa, že keď som včera našla v diskusii na pravda.sk odkaz na tento starší článok, tak som si myslela, že to je žart. Lenže na Slovensku je všetko možné a žart to nebol. K tomu článku bolo aj video. A týmto chcem poďakovať diskutujúcemu, ktorý tento odkaz dal do diskusie k jednému článku. Nebol to blog, bol to článok. [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.