Český novinár Marek Wollner a jeho „demokracia“ v praxi

Včera som uverejnila článok o cenzúre v českých médiach, hovorila o nej Markéta Dobiášová.
Priložila som do článku i printscreeny mojich mailov novinára Českej televízie Marka Wollnera. Vyhadzoval ich bez prečítania. Chápem: téma český miliardár František Savov a jeho kauzy pre ČT nie je verejná téma. Rovnako bordél v českej justícii.
Aby som bola objektívna, tak som mu odkaz na tento článok vložila na FB dnes 4.12.2022 o 11.08 hod.
Poprosila som ho o vyjadrenie, i keď som predpokladala, že sa nevyjadrí, ale to zmaže.

Pozrela som na jeho FB dnes 4.12.2022 o 13.24 hod. Už bol tento odkaz zmazaný, nevyjadril sa k nemu vobec.

Možno u novinárov sú to bežne tolerované metódy, ale toto je verejnoprávna televízia a mala by sa venovať témam vo verejnom záujme. A keď nie je téma českej justície vo verejnom záujme….tak neviem, za čo Wollner berie výplatu.
Okrem toho cenzúra nie je prípustná, tak prečo to novinári robia, že cenzurujú?

To si ani neviem predstaviť, že ja by som ako pracovník zákazníckeho oddelenia sa venovala len zákazníkom, ktorým chcem a doležité zákazky by som poslala ku konkurencii.
Toto nie je súkromná televízia, ale verejnoprávna. A okrem toho, doležitým témam vo verejnom záujme by sa mali venovať všetky tzv.“mienkotvorné“ média.

Nižšie prikladám z verejného profilu FB bývalej novinárky ČT Angeliky Bazalovej diskusné príspevky iných ľudí, ktorí majú tiež s Markom Wollnerom zlé skúsenosti, čo sa týka jeho objektívnosti.

Ide o tento článok z 3.12.2022:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/12/03/novinarka-marketa-dobiasova-marek-wollner-a-cenzura-v-ceskych-mediach/

Zaujímavé je, že teraz, keď som písala článok na blog, uložila ho a chcela som rozkliknúť blog popelka (ja to vždycky hľadám cez pravda.sk tak mi nabehlo, že stránka je zablokovaná. Tu je dokaz…Nechcela som konkrétny článok, ale len blog popelka pravda.sk, odkaz mi nabehol, ale po rozklinutí odkazu na konkrétny blog mi nabehlo, že stránka je blokovaná. Skúšala som to viackrát z roznych odkazov na moje články a viackrát mi to nabehlo rovnako. Skúsila som to minimálne z troch odkazov a nešlo to. Žeby to bola len náhoda?

Začala som si ukladať text článku s tým, že aspoň si urobím prinscreen z napísaného článku. Už som bola zmierená s tým, že mi nezostane nič iné len to riešiť inak….
Po niekoľkých minutach mi to nabehlo normálne a blog zase existoval. Divné sposoby, predpokladám, že to bola len náhoda.

Nikdy som si nemyslela v roku 2000, že v médiach zažijem horšiu cenzúru ako za socializmu. A to pritom osobne som poznala novinárov z Východoslovenských novín, neskor Slovenský východ, ktorý už zanikol a z Košického večera. Robila som totiž štočky pre denníky, preto som s nimi prichádzala pracovne do styku. A vychádzala som s nimi fakt výborne, ja som im vychádzala v ústrety a aj oni mne. V Košickom večeri robil brigádne popri dochodku aj jeden bývalý kolega z tlačiarní, ale to bolo skor tým, že ja som bola ochotná, tak aj oni sa snažili.

A dúfam, že tento článok bude uverejnený a nezmizne mi celý blog so všetkými článkami, lebo cca pred pol hodinou to tak vyzeralo, že som zablokovaná.

Na tomto doslova bordéli na Slovensku, i v ČR majú veľký podiel novinári. Keby informovali objektívnejšie, tak politici by si nemohli dovoliť to, čo si dovoľujú a tieto skupiny laikov by nevládli ani týždeň.

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/04/30/byvaly-sefredaktor-dennika-pravda-bohus-travnicek-a-cenzura-pred-rokom-1989/

Zastavme korupciu a Transparency International sú bojovníci proti korupcii?

10.10.2024

Prekvapili ma zmluvy so štátom u týchto dvoch neziskoviek. Nie sú to malé sumy. Nedá sa kritizovať štátne inštitúcie a zároveň s nimi uzavierať zmluvy. To sa vylučuje a asi by štátne inštitúcie na to nepristúpili. Bola som presvedčená, že tieto dve neziskovky sú „bojovníci“ proti korupcii.Ale asi som to nesprávne pochopila, keď som zistila, že sa venujú [...]

Fico chce založiť Národný úrad pre dohľad nad médiami

08.10.2024

Takto znel titulok článku, ktorý dnes uverejnili novinky.cz. Citujem z článku: „Musí existovat právo na opravu, právo na odpověď, protože takový mediální bordel jako na Slovensku neexistuje v žádné zemi Evropské unie,“ nechal se v úterý slyšet premiér Robert Fico (Směr), který označil novináře za „krvelačné bastardy“. Podle premiéra by měl být novinářem [...]

Pavel Moric – šťastný a spokojný život nie je pre každého

06.10.2024

Bohužiaľ sa často stretávam s tým, že lekári pri fyzických chorobách podceňujú psychiku. Preto si si začala hľadať info v tejto oblasti. Náhodou som našla i videa Pavla Morica. Pre tých, ktorých to zaujíma, sem dávam odkazy na ďalšie videa vtipného a otvoreného osobného kouča Pavla Morica. Je to bývalý športovec, spoluvlastní karate klub a venuje sa osobnému [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.