Poslanci Národnej rady a ich zajtrajšie hlasovanie za odvolanie vlády

14. decembra 2022, popelka, Nezaradené

Pokiaľ poslanci zajtra zahlasujú za odvolanie vlády tak samy sebe skrátia volebné obdobie. Nie je istota, že v ďalších voľbách sa dostanú na kandidátku strany a nie je istota, že ich zvolia. Preto pre väčšinu z nich nie je výhodné hlasovať za „pád“ vlády, pretože prídu o dobre platenú „prácu“ a výhody poslanca.

To ako keby vy ako pracovníci by ste mali hlasovať o tom, či si samy skrátite pracovnú zmluvu, keď nemáte istotu, že dostanete v rovnakej práci rovnako výhodnú zmluvu. Oni tú istotu nemajú. To, či sa dostanú vobec na kandidátku strán, ktoré sú teraz vo vláde, to už vobec nie. Takže vládní poslanci vlastne by mali hlasovať za skrátenie svojej výhodnej a dobre platenej „práce“ .
Nezávislí poslanci, ktorí nie sú v žiadnej strane….tak tam nie je žiadny predpoklad, že sa na ďalšie volebné obdobie dostanú do parlamentu. Pri dnešnom volebnom systéme by museli byť zaradení pod nejakou stranou.. Buď by museli byť na zvoliteľnom mieste alebo mať tak veľkú voličskú základňu, aby i z nižšieho miesta na kandidátke boli „prekrúžkovaní“, to znamená zvolení medzi poslancov.

Beriem to teraz ako laik z hľadiska poslanca, ktorý myslí hlavne na svoju dobre „platenú“ prácu. Vyššie ideály ako prácu pre všeobecné blaho všetkých som zatiaľ u poslancov nenašla. Možno tak bývalá poslankyňa pani Mária Ritomská sa snažila a snaží robiť pre iných, čo je v jej silách. Ale u iných poslancov som to zatiaľ neobjavila. Pripúšťam, že sa mýlim, to ukáže čas….

Jediný, kto má záujem, aby táto vláda padla je Róbert Fico a Róbert Kaliňák. Pretože si podľa mňa „zachraňujú svoju kožu“. Samozrejme im možu pomáhať poslanci z ich strany s prísľubom, že sa znovu dostanú na kandidátku k ďalším voľbám. Či ich aj prekrúžkujú tak, aby sa dostali do parlamentu, to už isté nie je.

Dokonca chápem aj Richarda Sulíka a jeho poslancov, že odišli z koalície, pretože na jeho mieste by som sa nechcela podielať na tej „ekonomickej katastrófe“, čo sa asi na Slovensku stane. Ale aj pre nich je výhodnejšie byť poslancom, ako niesť zodpovednosť za nepopulárne rozhodnutia vlády. Lebo donekonečna zadlžovať Slovensko nejde. Sľubovať a dávať voličom peniaze, zdravotníkom vyššie platy, prídavky na deti, bonusy….na to musia byť peniaze v rozpočte republiky a tie nie sú. Slovensko je zadlžené.

Toto je len moj laický pohľad, že vlastne poslanci teraz rozhodujú i samy o sebe, či si skrátia výhodnú prácu v parlamente. Pretože keď skončí vláda, budú predčasné voľby, tak skončia i oni.

To je tak absurdné, ako keď v ČR senát musí súhlasiť s tým, aby senát rozpustili. Takže keď je zákon postavený takto, tak český senát nezrušia nikdy. Sami seba senátori nezrušia, to by boli fakt „hlúpi“.

Samozrejme, poslanci možu mať ušľachtilejšie myšlienky, myslieť na blaho všetkých Slovákov a zajtra zahlasujú za odvolanie vlády. To by som bola milo prekvapená.

Možno sú v pozadí dohody medzi stranami a poslancami, o ktorých sa nikdy my bežní ľdia nedozvieme. Preto sa okolo odvolávania vlády deje takéto „divadielko“. Lebo táto vláda robí divné kroky už dávno a divím sa, že poslanci ju už dávno nechceli odvolať. Ale to by zároveň odvolali aj samy seba z miesta poslancov.

Uvidíme, ako sa zajtra rozhodnú páni poslanci, ale tie divné rozhodnutia a naťahovanie času ma nepresvedčili, že im ide o blaho Slovákov. Ktovie, čo je v pozadí…..

Článok z roku 2012 o slovenskom i EU parlamente, sú tam aj videa:

https://popelka.blog.pravda.sk/2013/03/17/vystupenie-v-parlamente/

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/12/02/richard-sulik-sas-a-ich-boj-proti-korupcii/

Pokiaľ im takéto „hlasovanie“ nevadí….

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/10/poslanec-tomas-taraba-a-hlasovanie-o-priblizne-70-zakonoch-v-parlamente-za-1-den/

A toto už poslanci a vláda zmenila alebo si to ani nevšimli? Lebo o tom všetci mlčia….

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/12/novinar-marek-vagovic-a-rozhovor-s-nim-o-organizovanom-systeme-statnej-mafie/

Ako šiel čas s vývojom názorov českého premiéra:

https://popelka.blog.pravda.sk/2022/11/28/evropska-unie-a-cesky-premier-fiala/

Viem, že na túto tému už v posledných dňoch bolo uverejnených viacero blogov, ale nevšimla som si upozornenie, že vlastne poslanci samy sebe skracujú volebné obdobie v parlamente. A nie je istota, že sa tam znovu dostanú, možno preto tak váhajú. Tu nejde len o vládu, ale aj o poslancov a oni teraz rozhodujú o sebe.
Možno to chápem nesprávne, ale píšem len svoje názory, ako som to pochopila ja v súvislostiach.